top of page

Otthon szoktál reggelizni?

A tűzhely az otthon közepe – ennek a mondatnak angol nyelvterületen mélyebb jelentése van, hiszen csak egy betű választja el a szív (heart) és tűzhely (hearth) szót egymástól.



Nem véletlen, ahogy az sem, hogy a parasztházaknak is központi eleme volt a kemence.


Bár ilyen szempontból már nincs olyan kiemelt szerepe a konyháknak, az épületek legfőbb fűtőberendezései általában már nem itt találhatóak, de mégis itt készülnek ételeink, amelyek testi egészségünket szolgálhatják, legyen az egy gyors reggeli, egy ünnepi vacsora vagy egy szívmelengető forró ital. Mindemellett a konyha egy kis, otthoni üzem, a maga technológiai hátterével, gépekkel és ezek jól bevált sorrendjével, amely kialakulásával és célszerű rendszerével cikkek és könyvek százai foglalkoznak.


Ezek alapvető részleteivel kapcsolatban írom ezt az összefoglalót, amely segíthet eligazodni, ha épp a konyhád felújításába vágnád a fejszéd (vagy a legnagyobb konyhakésed). Hová vagy hová ne tedd a mosogatód, a főzőlapot vagy épp a szemetest, mikor hasznos egy szekrény és mikor a fiókok? Tányérok fiókban? Lehet, hogy meglepő, de hidd el, szuper kényelmes is lehet. Részletek hamarosan.

7 megtekintés
bottom of page