top of page
IMG_20221031_124047.jpg

ÍGY TERVEZÜNK
 

HA A BEMUTATOTT MUNKÁINK ALAPJÁN MAGADRA ISMERSZ, ÉS SZERETNÉD TERVEZÉSEDET AZ IGÉNYEIDET ÁTFOGÓAN MEGISMERŐ SZAKEMBEREKRE BÍZNI, KÉRD SZEMÉLYRE SZABOTT AJÁNLATODAT.


Munkáink


Ismerd meg különböző tervezői megközelítést igénylő projektjeinket.


Bútor tervezés


Lakás személyre szabva

Jellegéből adódóan egy társasházi lakás, még az újépítésűek is a legtöbb esetben tipizált megoldások alkalmazásával készülnek. Bár vannak eltérő méretűek, elosztásúak, első pillantásra a belsőépítészeti beavatkozások lehetősége szűkebb az átlagosnál és pénzügyi szempontból sem tűnik jó megoldásnak egy éppen átadott lakás nagymértékű átalakítása. Ilyen esetben sem kell lemondani arról, hogy a lakás minden lakója számára megfelelő élettér kerüljön kialakításra, ezt a célt nagy mértékben szolgálhatják jól átgondolt, egyedi tervezésű bútorok.

Egy családjuk bővülésére készülő, fiatal pár keresett meg minket, hogy új lakóparki lakásukból a számukra legideálisabb otthont alakítsuk ki. Ilyen esetben az alaprajzi lehetőségek adottak, de a terek funkciójának vizsgálata mégis fontos. Ebben az esetben adott volt egy nagy, egyterű konyha, étkező nappali, és két nagyjából azonos méretű szoba, amelyből a kisebbet szánták hálószobának, a nagyobbat pedig gyerekszobának.

Az alaprajzi lehetőségek alapos elemzése és lehetséges berendezési megoldások vizsgálata után, végül helyet cserélt a szülői háló és gyerekszoba tervezett helyisége. Így a szülők számára ideálisabb mennyiségű tárolóhely alakulhatott ki, és nem kellett kompromisszumokat kötni a gyerekszoba berendezése kapcsán sem.

Feladatunk volt a nappali tér egyedi polcainak és áthelyezett hálószoba teljes bútorozásának tervezése. A nappali nyitott polca egy rejtett egyedi megoldással, egyben a TV-t is magába foglaló média bútor funkciót is kapott. A hálószoba egyedi bútorozása a könyvespolcoktól az éjjeli szekrényeken és egyedi, emelhető fejrészű ágyon át egészen a ruhásszekrényekig terjedt. A végeredmény egy a személyes igényeket teljeskörűen kielégítő, egyedi otthon lett.


Teljes körű belsőépítészet


Egy családi álomotthon

 

Egy új családi ház építése minden kihívása mellett egy kihagyhatatlan lehetőség arra, hogy a szűkebb értelemben vett környezetünket, amelyben élünk a lehető legnagyobb mértékben saját magunkra, életmódunkra, igényeinkre szabjuk. Ebben szerepet kell játszania a családtagok számától a házikedvenceken át számos szempontnak, a család tagjainak egyéni és közös szokásainak és hagyományainak is.

Ennek elmaradhatatlan része, hogy a belső terek is ennek megfelelő kialakítással készüljenek el, figyelmet szentelve a burkolatok, világítás, bútorozás legapróbb részleteire is. Alapos tervezéssel már gondolhatunk arra, hogy reggel ébredés után hol kortyolunk bele a kávénkba, mielőtt ellátjuk mindennapi feladatainkat, vagy egy borongós hétvégén hová ülünk le egy jó könyvvel vagy hol kaphatnak helyet ünnepi alkalmakkor az összejövetelek.

A bemutatott projekt során egy öttagú család épülőfélben lévő otthonának átfogó belsőépítészeti tervezésére szólt a megbízásunk. Az az előnyös helyzet állt fenn, hogy különböző gépészeti szerelések még kivitelezés előtt álltak, így a különböző vizes és elektromos szerelvények elhelyezését még tudtuk az igényekhez idomítani. Bár ez ideális helyzet, egyben nehézség is tud lenni, hiszen a tervezési folyamatokat gyakran befolyásolja a kivitelezés aktuális menete.

Számos egyeztetés után megismerve az építtetők személyes preferenciáit stílusuk, színek, anyagok, felületek és funkciók szempontjából elkészítettük terveiket. Részletes feldolgozásra kerültek a ház közös területei, az előszoba, közlekedő, egyterű konyha, étkező és nappali, valamint a fürdőszobák és szülői háló terve. A végeredmény egy minden ízében egyedi, aprólékosan kidolgozott, exkluzív családi otthon.


Kereskedelmi terek


Zöldséges újratöltve

 

Minden tervezés során az egyik legfőbb szempont a funkcionalitás, de az egyediség, az egyéni igények is, és a részletek ezek mentén történő kidolgozása is kiemelt fontosságú. Egy otthon esetében az ott élő család tagjainak igényei, szempontjai érvényesülnek, egy kereskedelmi tér esetében pedig, – legyen az iroda, étterem vagy kisbolt – a cég arculata, a márka az, ami az alapokat adhatja. A kettő között helyezhető el a családi vállalkozás számára készülő tér, mint az itt bemutatott munkánk ügyfelei esetében.

Egy évtizedes múltú, fő profilja szerint üzleti partnereknek történő zöldség és gyümölcs kereskedő cég már meglévő, lakossági vásárlókat kiszolgáló üzletének újragondolása, korszerűbbé tétele volt a feladatunk, arculati szempontból, párhuzamosan a termékpaletta bővítésével.

Alapvető szempont volt a már kialakult vevőkör megtartása mellett tenni mindezt, ezért a barátságos, családias atmoszféra megteremtése kiemelt hangsúlyt kapott. Családi vállalkozásként a vezetők személyes szempontjai, a hagyományok megőrzése és az előremutató jövőkép térbeli megfogalmazása is feladatunk volt.

Az eredmény egy korszerű kereskedelmi egység, annak minden funkcionális képességével, de ezzel együtt barátságos és természetközeliséget is sugároz.

LÉPJ VELÜNK KAPCSOLATBA!

Nincs hatékonyabb egy személyes megbeszélésnél. Írj nekünk és rövidesen felvesszük veled a kapcsolatot.

bottom of page